A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

TEJTERMÉKEK

Teljes tej

Teljes tej

átlagosan 4%-os, minimálisan 3,7 %-os zsírtartalmú, pasztőrözött, természetes tej.

Csomagolása: 1 és 5 literes kiszerelésben kapható. A palack teteje piros színű. Tejivóinkban és a Zalaco szaküzleteiben kapható.
Készítése: A tehéntej közvetlenül az állatoktól – egy 40 méter hosszú csövön keresztül – kerül saját tulajdonunkban lévő tejüzemünkbe, ahol a tejet 84 Celsius fokon „pillanathevítjük”. A pasztőrözés után 4-5 fokra hűtjük, majd palackozunk azt. A természetesség érdekében a tejet nem homogénezzük, azaz a tej zsírgolyócskáit nem aprózzuk szét, ezért jelenhet meg a tejzsír, azaz a „föl” a palack oldalán és a tej tetején.

1,5%-os tej

1,5%-os tej

1,5%-os zsírtartalmú, pasztőrözött, természetes tej.

Csomagolása: 1 és 5 literes kiszerelésben kapható. A palack teteje kék színű. Tejivóinkban és a Zalaco szaküzleteiben kapható. 
Készítése: A tehéntej közvetlenül az állatoktól – egy 40 méter hosszú csövön keresztül – kerül saját tulajdonunkban lévő tejüzemünkre, ahol a tejet 84 Celsius fokon „pillanathevítjük”. A pasztőrözés után 4-5 fokra hűtjük, majd palackozunk azt. A természetesség érdekében a tejet nem homogénezzük, azaz a tej zsírgolyócskáit nem aprózzuk szét, ezért jelenhet meg a tejzsír, azaz a „föl” a palack oldalán és a tej tetején.

Kakaó

Kakaó

Magas, 84 Celsius fokon pasztőrözött, hőkezelt, homogénezett, természetes tejből készülő tejtermék. Adalékanyagoktól és stabilizálóktól mentes.

Csomagolása: 0,5 literes kiszerelésben kapható tejivóinkban és a Zalaco szaküzleteiben. Készítése: Kakaónk teljes tejünkből, azaz az átlagosan 4%-os zsírtartalmú tejünkből készül. A homogénezéssel a tej zsírját szétaprózzuk, emiatt nem jelenik meg tejzsír, „föl” a palack oldalán, a kakaó tetején. Összetevői: teljes tej, kristálycukor, kiváló minőségű holland kakaópor.

Vaníliás tej

Vaníliás tej

Magas, 84 Celsius fokon pasztőrözött, hőkezelt, homogénezett, természetes tejből készülő termék.

Csomagolása: 0,5 literes kiszerelésben kapható. A palack kupakja sárga színű. Tejivóinkban és a Zalaco szaküzleteiben kapható.
Készítése: Vaníliás tejünk az átlagosan 4%-os zsírtartalmú teljes tejünkből készül. A homogénezéssel a tej zsírját szétaprózzuk benne, emiatt nem jelenik meg tejzsír, „föl” a palack oldalán, a tej tetején. 
Összetevői: teljes tej, kukoricakeményítő, kristálycukor, vanilin cukor.

Tejszín

Tejszín

Igazi, természetes tejszínünk nem homogénezett, kiváló tejszínhab alap.

Csomagolása: a tejszínt nem palackozzuk, 5 literes kiszerelésből adagoljuk tejivóinkban.
Készítése: Teljesen természetes alapanyagból, a többi termékünkhöz hasonlóan adalékanyagok hozzáadása nélkül készül. Tejszínünket magas hőmérsékleten pasztőrözzük, majd kihűtjük, s 4-7 Celsius fokon palackozzuk.

Kaukázusi kefir

kaukázusi kefir

Savanyított tej, magas hőmérsékleten hőkezelt, teljes tejből készül. Kellemes, természetes, üdítő hatású.

Csomagolása: 220 grammos poharas kiszerelésben kapható tejivóinkban és a Zalaco szaküzleteiben kapható.  
Készítése: teljes tejből különleges kultúra beoltásával készül. Az erjedés után szénsavat is tartalmaz. A pohár teteje a gázképződések miatt kidudorodhat. Jó élettani hatása van az emésztésre. Fogyókúrázók kedvelt terméke. 
Összetevői: teljes tej, vajkultúra, élesztő.

Tejföl 16%

Tejföl

Savanyú tejszín. Nagyon magas hőmérsékleten, 90 Celsius fok felett pasztőrözött tejszínből készül.

Csomagolása:
- 16% zsírtartalmú tejföl, 220 grammos kiszerelésben kapható. A Zalaco szaküzleteiben és a tejivóinkban elvitelre, valamint ez utóbbiban kimérve is kapható.
Készítése: A teljes tejet beoltjuk a megfelelő baktérium tenyészettel, majd 20-45 Celsius fokon megalvasztjuk, később habart technológia alkalmazásával sima, sűrű, folyós állagúra „egyneműsítjük”, majd hűtjük.

Tejföl 25%

Tejföl

Savanyú tejszín. Nagyon magas hőmérsékleten, 90 Celsius fok felett pasztőrözött tejszínből készül.

Csomagolása:
- 25 % zsírtartalmú tejföl, 220 grammos kiszerelésben. Prémium kategóriájú, kis mennyiségben készülő kézműves termék. Tejivóinkban kimérve is kapható.
Készítése: A teljes tejet beoltjuk a megfelelő baktérium tenyészettel, majd 20-45 Celsius fokon megalvasztjuk, később habart technológia alkalmazásával sima, sűrű, folyós állagúra „egyneműsítjük”, majd hűtjük.

Túró

Túró

Rögös állagú, félzsíros túró, amelyet a hagyományos, kézműves technikával készítünk.

Csomagolása: 250 grammos kiszerelésben kapható a tejivóinkban és a Zalaco szaküzleteiben. Tejivóinkban kimérve is kapható.
Készítése: az 1,2-1,5% zsírtartalmú tejet természetes tejsav baktérium tenyészettel altatjuk meg. Kézműves termék.

Körözött

Körözött

Házi recept alapján készült termék.

Csomagolása: gasztro kiszerelésben kapható a tejivókban, azaz kimérve áruljuk. 
Összetevői: túró, tejföl, paprika, fokhagyma-granulátum, kömény, só.

Vaj

Vaj

Tejszínből, hagyományos technikával, köpüléssel készülő tejtermék.

Csomagolása: gasztro kiszerelésben kapható a tejivókban, ahol kimérve áruljuk. Tejüzemünkben kilós csomagolásban készítjük.  
Készítése: A 35-37%-os tejzsír tartalmú tejszín fizikai érlelése szükséges a vajgyártáshoz. A köpülési hőmérséklet télen 10, nyáron 8 Celsius fok. A tejszínt köpülőbe helyezzük, ahol a forgás közben a hab apró szemcséjű vajrögökké alakul át. Az irót, a keletkezett mellékterméket leengedjük. Nem mossuk a vajat, így az eltarthatósági, fogyaszthatósági időt növeljük, ami jelenleg 11-13 nap.  Majd a vaj gyúrása következik, amelynek következtében a szemcsék összetapadnak, s így távozik belőle a maradék iró is. A gyártásközi vizsgálaton megállapítjuk a vaj zsír-, és szárazanyag tartalmát. Termékünk 80-82 %-os zsírtartalmú. Majd a folyamat végén a kész vajat adagoljuk és csomagoljuk.

Kultúra

Kultúra

aludt tej, magas hőmérsékleten hőkezelt, teljes tejből készül.

Csomagolása: 0,5 literes kiszerelésben kapható tejivóinkban és a Zalaco szaküzleteiben. A palack kupakja fehér színű. 
Készítése: Teljes, azaz zsíros tejünk vajkultúrával, egy kiváló élettani hatású biológiai tenyészettel van beoltva. Termékünk - szakmai nevén - egy mezofil aromaképző vajkultúrából készül. A kultúra jó hatással van az emésztésre és az immunrendszert is stimulálja. Elsősorban Zala megyében ismert és közkedvelt. Tejivónknak köszönhetően Vas megyében is egyre többen fogyasztják.

Karamellás tej

Karamellás tej

magas hőmérsékleten hőkezelt, homogénezett, teljes tejből készült, ízesített tejkészítmény.

Csomagolása: 0,5 literes kiszerelésben kapható tejivóinkban és a Zalaco szaküzleteiben. A palack kupakja narancssárga színű.