A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

Győrvári tejüzem

A tejivókba kerülő friss tej a Vas és Zala megye határán elhelyezkedő Győrvárról, az itt létesített saját tejüzemünkből származik. A legmodernebb olasz gépekkel felszerelt üzem létesítésére azért volt szükség, hogy a vásárlók mindig megbízható forrásból származó, helyi tejet kapjanak.

korszerű gépek

A falu határában elterülő üzemünkben a természetesség mellett nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a higiéniára. Az üzemben kezdetben 10-15 ezer liter tejet dolgozunk fel, pasztőrözünk, kezelünk a legnagyobb tisztasági előírások betartása mellett. Az üzembe a tej egy 70 méteres csövön keresztül, közvetlenül a gazdasághoz tartozó több száz tehéntől azonnal, s frissen érkezik. Azaz, hozzánk nem autóval, tartályokban szállítják a tejet, hanem a közlekedési akadályok elkerülése érdekében egy magaslati csövön keresztül kerül az üzemünkbe, ahol a szakemberek megfelelő hűtés után természetes módszerekkel kezelik azt. A létrejövő tejtermékeket több 10 ezer literes kádakban dolgozzák fel.

kapcsolószekrény

Az üzemben pasztőrözik a magas zsírtartalmú tejeket, itt készítik a tejszínt, természetes alapanyag hozzáadásával a kakaót, a túrót, a kefirt és a tejfölt, valamint a lágy és félkemény sajtokat, a különböző ízesítésű joghurtokat. Az üzemben nemcsak hagyományos sajt, hanem egyebek mellett olasz recept alapján rikotta és mozarella is készül. 

kapcsolószekrény