A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

Egy pohár egészség!

A tejfogyasztás jótékony hatásai

A tejtermékek erősítik a szervezet immunrendszerét, jótékony, megelőző hatással vannak a szív- és érrendszeri betegségekre, a magas vérnyomásra, a daganatos megbetegedésekre, a csontritkulásra és a fogszuvasodásra is. 

Az emberiségnek a tej ősidők óta az egyik kiemelkedően fontos tápláléka. Nyersen vagy ételekbe főzve, fölözve, vajként és sajtként tartósítva, kefirnek és joghurtnak erjesztve számos formájában jelen van étrendünkben. Gazdag tápanyagforrás. Összetétele rendkívül bonyolult fehérje, zsír, szénhidrát „turmixként" fogható fel, ami a biológiailag aktív anyagok széles skáláját tartalmazza. A tej energiatartalma elsősorban zsiradéktartalmával függ össze. Kiváló minőségű, komplett fehérjét tartalmaz jól emészthető formában. Tetemes az ásványianyag-, és a nyomelemtartalma.

Egy pohár egészség!

Egy pohár tej kalóriaértéke két almáénak felel meg. A dietetikusok a tejfogyasztást elsősorban kiemelt immun- és csonterősítő hatása miatt javasolják. Az emberi szervezet legkönnyebben a tehéntejből jut hozzá a csontokat építő kalciumhoz. A fehérje, a kalcium, a D-vitamin, a foszfor, a tejzsír és a tejcukor csakis kizárólag a tejben található meg együtt, a megfelelő arányban. Mindemellett magas és optimális a kalcium, a fehérje, a foszfor valamint a  vitamintartalma (A-, D-, E-, B1-, B6-, B9- és B12).